Windows 7 RC taalpakketten beschikbaar: Zet Windows 7 om naar het Nederlands

Microsoft heeft via Windows Update 32 taalpakketten beschikbaar gesteld voor de release candidate van Windows 7. Met deze taalpakketten kan de gehele weergave/interface van Windows 7 RC omgezet worden van het Engels naar een andere taal, bijvoorbeeld het Nederlands. Deze taalpakketten zijn alleen beschikbaar voor de Ultimate versie van Windows 7 net als deze alleen beschikbaar zijn voor de Ultimate versie van Windows Vista. Houdt er overigens wel rekening als je het taalpakket installeert dat nog niet alle onderdelen zijn vertaald. Hier en daar kunnen functies na de vertaling niet meer aanwezig zijn zoals de slideshow voor het bureaublad die alleen beschikbaar is in de Engelse taal.

Het installeren van de taalpakketten gaat op de volgende manier. Ga naar Start en klik op ‘All Programs’ en klik vervolgens op Windows Update. Klik hier dan aan de rechterkant op de optie ‘Check for updates’.

Windows 7 taal

Zodra het controleren op nieuwe updates is voltooid zie je het aantal gevonden updates waaronder de taalpakketten. Klik dan op de vermelding ’32 optional updates are available’.

Windows 7 taal

Zodra je hier op hebt geklikt zie je een overzicht van alle taalpakketten waaronder het Nederlandse (Dutch) pakket met een grootte van 38 MB. Vink deze aan en klik onderaan op OK. Je komt dan weer terug in Windows Update, klik hier dan op de knop Install updates.

Windows 7 taal

Zodra het pakket is geïnstalleerd zul je moeten herstarten, druk op de knop “Restart now”.

Dan moet de Nederlandse taal nog geactiveerd worden. Ga hiervoor naar Start en klik op Control Panel. Klik vervolgens onder de categorie ‘Clock, Language and Region’ op de vermelding ‘Change display language’.

Windows 7 taal

Er opent dan een nieuw venster waar je de weergavetaal kunt wijzigen. Klik op English onder ‘Choose a display language’ en kies hier voor Nederlands. Klik dan op OK en er verschijnt een melding om uit te loggen zodat de nieuwe taal toegepast kan worden. Zodra dit is voltooid is de taal volledig gewijzigd in de nieuwe taal.

Windows 7 taal

Windows 7 taal