Tijdlijn met recente activiteiten

De Taakweergave (te openen met het icoontje rechts naast de zoekfunctie, de toetscombinatie Win+TAB en bij aanraakschermen met een veegbeweging vanaf de linker rand) toont een overzicht van alle openstaande apps, en daaronder een tijdlijn die tot dertig dagen terug laat zien welke bestanden en websites zijn geopend. Zolang er nog maar weinig apps geschikt zijn voor de tijdlijn, zal je hier voornamelijk Microsoft-apps zoals de browser Edge en Microsoft Office-programma’s zien verschijnen.

Windows 10: tijdlijn

Met deze activiteitsgeschiedenis kan een eerder uitgevoerde activiteit snel worden hervat. Is het gebruikersaccount gekoppeld aan een Microsoft-account dan wordt de activiteitsgeschiedenis in de cloud opgeslagen zodat deze ook op andere apparaten kan worden hervat (handig om op een ander apparaat ontbrekende apps alsnog in een handomdraai te installeren).

De instellingen van de activiteitsgeschiedenis zijn aan te passen bij Instellingen, onderdeel Privacy, sub Activiteitsgeschiedenis. Is het uit privacyoverwegingen ongewenst dat de activiteitsgeschiedenis in de cloud wordt opgeslagen, deactiveer dan de optie Toestaan dat de activiteiten van deze pc worden gesynchroniseerd met de cloud. Deactiveer ook het gebruikte Microsoft-account zodat de op andere apparaten uitgevoerde en online opgeslagen activiteiten niet op de tijdlijn van dit apparaat worden weergegeven. Is de opslag van de activiteitsgeschiedenis sowieso ongewenst, deactiveer dan ook de optie Toestaan dat Windows de activiteiten van deze pc verzamelt. De in de tijdlijn weergegeven tips zijn uit te schakelen via Instellingen, onderdeel Systeem, sub Multitasking, optie Af en toe suggesties in tijdlijn weergeven.

Windows 10: Activiteitengeschiedenis