Uw favoriete webbrowser

Een app die door menig computergebruiker vaak gebruikt wordt is de webbrowser. Windows 10 is standaard uitgerust met maar liefst 2 webbrowsers. Te weten:

  • Het aloude Internet Explorer.
  • Het nieuwe Microsoft Edge.

Hoewel Internet Explorer inmiddels sterk verouderd is, wordt de browser nog steeds door velen gebruikt. Dit in tegenstelling tot Microsoft Edge, welke het maar niet lijkt te lukken om de gebruikers van Windows te bekoren.

Google Chrome is op dit moment de meest gebruikte webbrowser op de pc. Op het moment van schrijven gaat maar liefst 44,5% van de mensen het internet op met Google Chrome.

Welke browser u het liefst gebruikt is uiteraard helemaal aan u. Maar als u een andere browser dan Internet Explorer of Microsoft Edge wilt gebruiken, dan betekent dat wel dat u de webbrowser van uw keuze wel eerst zelf moet downloaden en installeren.

Het is overigens raadzaam om bij een nieuwe pc altijd als eerste uw favoriete webbrowser te installeren. Simpelweg omdat we de meeste apps voor onze pc eerst zelf vanaf internet moeten downloaden voordat we ze kunnen gaan installeren.