Unchecky

De apps die we in dit artikel bekijken worden stuk voor stuk gratis aangeboden zonder bijbedoelingen. Helaas is dat niet altijd het geval. Want geregeld wordt software gratis aangeboden met de bedoeling om naast de software die u graag wilt hebben ook andere dingen op uw pc te installeren of instellingen te wijzigen.

Uiteraard mag dit niet zonder dat u daar uw toestemming voor geeft. De makers van dergelijke gratis software doen er dan ook al het mogelijke aan om uw toestemming te krijgen. Bijvoorbeeld door de vakjes die u aan moet vinken om uw toestemming te geven alvast aan te vinken. En ze zo te plaatsen in de installatieprocedure dat u er gemakkelijk overheen kijkt.

De app Unchecky helpt u dat te voorkomen. Unchecky scant namelijk de installatieprocedures van alle software die u installeert en verwijdert standaard alle vinkjes die bedoeld zijn om toestemming te geven. Hierdoor geeft u nooit meer onbedoeld ergens uw toestemming voor.

Tip: vergeet tijdens het installeren niet om Nederlands als taal te selecteren. Anders wordt de standaard Engelse versie geïnstalleerd.

Het handige tooltje Unchecky downloadt u hier: https://unchecky.com