Hoe Critical Error Windows 10 Start Menu te repareren

Ben je verstrikt geraakt in de Windows 10 Start-menukritieke fout die je Start-menu doet crashen, je toegang tot de geïnstalleerde apps en Instellingen blokkeert of je computer bevriest? Doe het rustig aan! Lees deze pagina om een ​​dergelijke kritieke fout te stoppen en het toegangsprobleem op te lossen.

De ontvangen foutmelding zou als volgt moeten zijn:

“Kritieke fout – Startmenu en Cortana werken niet. We zullen proberen het te herstellen de volgende keer dat u inlogt.”

windows 10 start menu kritische fout

“Kritieke fout – Uw menu Start werkt niet. We zullen proberen het te herstellen de volgende keer dat u inlogt.”

windows 10 startmenu en cortana critical error

Hoe Windows 10 te repareren Start Menu Kritieke fout?

Toen je voor het eerst het Windows 10 Start-knop niet werkende probleem tegenkwam vanwege de kritieke foutmelding, aarzel dan niet om je computer één of twee keer te vernieuwen, of direct uit te schakelen en opnieuw op te starten. Dat is de veiligste en snelste manier om te bepalen hoe ernstig een probleem is.

Maar veel mensen hebben niet het geluk om de kritieke fout in het Start-menu en Cortana zo gemakkelijk aan te pakken. Vervolgens hebben we enkele algemene probleemoplossing voor u om verder te gaan.

# 1. Installeer de recente Windows 10-update

Omdat de kritieke fout voorkomt dat u toegang krijgt tot de optie Instellingen in de start, laten we de start doorlopen en gaan naar de plaats waar de update beschikbaar is.

Stap 1. Druk op je toetsenbord op de Windows + R- toetsen om het vak Uitvoeren te openen, typ ms-settings: in het lege vak en druk op Enter.

open instellingen in de run om de nieuwste update voor Windows 10 te krijgen

Stap 2. Klik in het venster Instellingen op Bijwerken en beveiliging en controleer vervolgens op Updates. Als u Windows 10 versie 1511 gebruikt, moet u naar Systeem> Info> Versie navigeren. Volg de wizard om de meest recente update die momenteel beschikbaar is op uw pc te installeren.

# 2. Download de probleemoplosser voor het menu Start

U moet weten dat het probleem met het menu Start altijd aanwezig is, bij elke Windows 10-update, dus u bent echt alleen. En Microsoft heeft een probleemoplosser ontwikkeld om op zijn minst tijdelijk problemen te vinden en op te lossen met het menu Start. Klik op de downloadkoppeling voor probleemoplosser voor het menu Start en voer deze uit volgens de aanwijzingen van de wizard.

Troubleshooter voor het menu Start

voer probleemoplosser opstartmenu uit om de vensters 10 start menu kritische fout te herstellen

# 3. Start de veilige modus op en ga terug naar de normale modus

Het lijkt erop dat opstarten in de veilige modus het meest werkt, omdat nogal wat gebruikers hebben ontdekt dat het opstarten in de veilige modus en vervolgens terugkeren naar de normale modus de kritieke fout wegneemt, hoewel een aantal van hen zeiden dat het slechts een tijdelijke oplossing was, na de tijd dat de kritieke fout weer terugkwam! Hoe dan ook, het is het proberen waard.

Stap 1. Wanneer Windows 10 start, drukt u op Windows- toets + L om uit te loggen. 
Stap 2. Klik op de aan / uit  knop in de rechteronderhoek, houd Shift op uw toetsenbord ingedrukt en klik op Opnieuw opstarten . 
Stap 3. Uw computer zou nu opnieuw moeten opstarten om opties te booten. Ga naar Problemen oplossen > Geavanceerde optiesOpstartinstellingen . Klik op de knop Opnieuw opstarten . 
Stap 4. Zodra uw computer opnieuw is opgestart, drukt u op F5 om toegang te krijgen tot Veilige modus met netwerkmogelijkheden. 
Stap 5.Alleen al door naar de veilige modus te gaan, zou je probleem moeten worden opgelost. Het enige dat u nu hoeft te doen, is uw computer opnieuw opstarten.

# 4. Verberg Cortana tijdelijk van de taakbalk

Er wordt van uitgegaan dat Cortana de hoofdverantwoordelijkheid draagt ​​voor het probleem dat het Start-menu niet wordt geopend, dus probeer Cortana tijdelijk van de taakbalk te verbergen. Het kan helpen.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk waar u Cortana kunt zien en selecteer Verborgen . 
Stap 2. Wacht een seconde en klik met de rechtermuisknop op de taakbalk, ga naar Cortana en selecteer het pictogram Zoeken weergeven . 
Stap 3. Start uw computer opnieuw op. Kijk of de kritieke fout van Cortana verdwenen is.

In aanvulling op de vier algemene manieren om probleemoplossing op te lossen in het menu Start, wees je bewust van je antivirussoftware, er wordt gezegd dat antivirussoftware van derden de kritieke fout van het menu Start ongemerkt genereert. Probeer het te verwijderen en installeer het opnieuw.

Verder zijn er enkele andere suggesties van ervaren gebruikers die hun eigen probleem hebben opgelost. De aankomende delen zijn enigszins hoger genivelleerd, dus je moet wat geduld tonen en de gedetailleerde gids in alle ernst volgen.

# 5. Maak een nieuwe gebruikersaccount

Om u beter te helpen bij het maken van een nieuw gebruikersaccount, besluiten we om de opdrachtpromptmethode te introduceren. Maakt u zich geen zorgen over het verliezen van systeeminstellingen of gegevens in het oude gebruikersaccount, omdat u EaseUS Todo PCTrans kunt gebruiken , de beroemde eenvoudige overdrachtstool van Windows 10 om gegevens over te zetten van het ene gebruikersaccount naar het andere in het Windows-besturingssysteem, zelfs tussen verschillende computers.

Stap 1. Druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen . Wanneer Taakbeheer wordt geopend, klikt u op Bestand > Nieuwe taak uitvoeren .

voer een nieuwe taak uit om de opdrachtprompt te openen in Windows 10

Stap 2. Typ in de nieuwe pop-up cmd en vink het vakje onder aan. Maak deze taak met beheerdersrechten en druk op Enter.

open cmd als adminitrator in windows 10

Stap 3. Wanneer de opdrachtprompt start, voert u de volgende cmd in en drukt u op enter om deze uit te voeren.

net user / admin1 wachtwoord toevoegen1

Tip: u kunt admin1 en password1 vervangen door uw eigen gebruikersnaam- en wachtwoordinstellingen.

Vervolgens moet je doorgaan met de volgende cmd om de nieuw toegevoegde gebruiker admin1 naar de beheerder te draaien.

net localgroup administrators admin1 / add

Stap 4. Sluit de opdrachtprompt, log uit bij uw huidige account en ga naar nieuw aangemaakte admin1-account. Gebruik wachtwoord 1 om in te loggen.

Stap 5. Download EaseUS Todo PCTrans op uw pc en volg de gids om gegevens van het oude gebruikersaccount naar het nieuwe over te zetten . De kritieke fout in het menu Start moet niet in het nieuwe gebruikersaccount verschijnen.

Download

 Voor Windows 10/8/7 / Vista / XP

# 6. Systeem herstellen naar een eerder punt van de staat

De laatste onverwachte oplossing moet worden geïmplementeerd als geen van de bovengenoemde oplossingen de kritieke start van het menucoommenu in Windows 10 heeft opgelost. Als u de tijdelijke correcties vergelijkt, lijkt het herstellen van uw computer naar een vorige versie het meest werkbaar, vooral als u zo wordt gevoed omhoog met het herhaaldelijk crashen van het Start-menu met de kritieke foutprompt.

Stap 1. Druk op Windows- toets + R om het vak Uitvoeren te openen en typ rstrui.exe en druk op Enter om Systeemherstel te openen.

open systeemherstel in het vak Uitvoeren om de vensters 10 start menu kritieke fout te herstellen

Stap 2. Het venster Systeemherstel wordt geopend. Klik op Volgende.

Stap 3. Selecteer een herstelpunt waarvan u de computer wilt herstellen en klik op Volgende.

Stap 4. Volg de wizard om te bevestigen dat al uw selecties van kracht worden.

Tips
Opmerking: sommige mensen klagen dat ze geen systeemherstelpunt op hun pc kunnen vinden en ze moeten weten dat ze de optie Systeembescherming zelfs helemaal niet hebben ingeschakeld. Dat verklaart het belang van een regelmatige back-up van uw besturingssysteem. Om van uw back-up een vaste baan te maken, kunt u EaseUS Todo Backup, de beste gratis back-upsoftware gebruiken om uw computersysteem, gegevens op de harde schijf en alles wat u waardeert te beschermen.