Telefoon koppelen aan Windows

Via Instellingen, onderdeel Telefoon kan een mobiele telefoon (Windows, Android en/of iPhone) worden toegevoegd zodat internetten, e-mailen en appgebruik tussen computer en telefoon naadloos in elkaar kunnen overgaan. Zo kan een op de telefoon bezochte webpagina direct op de computer worden geopend (in Edge), of als vermelding aan het actiecentrum worden toegevoegd zodat deze op een later tijdstip kan worden geraadpleegd.

Nadat via de link Een telefoon toevoegen een telefoon is toegevoegd, wordt een sms naar de betreffende telefoon verzonden met daarin een downloadlink naar de app Microsoft Launcher. Deze app moet op de telefoon worden geïnstalleerd en is nodig voor de totstandbrenging van de koppeling tussen mobiel en pc. Nadat de app is geopend en de koppeling tot stand is gebracht, wordt voorgesteld om deze app als extra schil te laten functioneren (waarbij de gebruikersinterface van de telefoon wordt overgenomen). Zelf ben ik daar niet zo gecharmeerd van, mijn advies is dan ook om dit te weigeren.

Koppeling Windows met telefoon maken

Microsoft Launcher voegt de optie Doorgaan op pc toe aan de deelopties van relevante apps zodat op de telefoon geopende webpagina’s direct gedeeld kunnen worden met Windows op de pc. Er zijn daarbij twee opties: direct in de browser laten openen (door een van de gevonden apparaten te selecteren), of toevoegen aan het actiecentrum om later te raadplegen (optie Later doorgaan). Is de koppeling tussen telefoon en computer actief dan kunnen recent met de telefoon gemaakte foto’s met de Windows 10-app Jouw telefoon worden overgezet naar de computer. Tevens zijn met deze app SMS-berichten vanaf de computer te verzenden. Maak je gebruik van de webversie van WhatsApp (https://web.whatsapp.com) dan voegt deze app niet veel toe.