8 dingen die je kan doen met een vergrendelde iPhone

Je kan er meer mee doen dan je denkt.

Er zijn een hoop dingen die je kan doen met je iPhone zonder dat je ‘m hoeft te ontgrendelen. Wij laten je zien wat het allemaal is en hoe je het uit kan schakelen als je daar geen fan van bent.

Wekken

De Raise to Wake/til op om te activeren-feature is aanwezig in de iPhone 6S/SE en zorgt ervoor dat het apparaat weet wanneer het wordt opgepakt. Het scherm wordt dan automatisch ingeschakeld dus je hoeft niet op knoppen te drukken. Deze feature kan worden uitgeschakeld door naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid te gaan en “Til op om te activeren” in- of uit te schakelen.

Bel, stuur een bericht en meer

Je kan mensen bellen zonder je toestel te ontgrendelen. Vraag het aan Siri en de assistent zal direct voor je aan de slag gaan. De persoon die je wilt bellen moet wel in je contactlijst staan. Het sturen van berichten gaat op de zelfde manier. Deze functie kan worden uitgeschakeld door naar je instellingen te gaan, op “Siri en zoeken” te drukken en de optie “toegang indien vergrendeld” uit te schakelen.

Bedieningspaneel openen

Snel bij je widgets kunnen zonder eerst je toestel te moeten ontgrendelen kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld je Apple TV wilt besturen met je iPhone. Daarnaast kan je Wifi-netwerken, bluetooth-verbindingen en andere opties in en uitschakelen door van onder naar boven te vegen (zoals je normaal gesproken het bedieningspaneel oproept).

Deze feature kan worden uitgeschakeld door naar “Instellingen > Touch ID en toegangscode” te selecteren. Onder het kopje Toegang bij vergrendeling druk je op de knop achter “bedieningspaneel” om deze uit te schakelen.

Als je liever losse opties in het paneel wilt uitschakelen op je bedieningspaneel (die op je vergrendelingsscherm verschijnt), ga je naar: “Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan” Je kan nu verschillende opties toevoegen en verwijderen.